2019-16-17-08 OW Cup Oschersleben – Dubbel podium voor Gin Tonic

Oschersleben 08-2019
Dit jaar werd er door 4 rijders van ons team deel genomen aan de ONK OW Cup races in Oschersleben in de klassen Procup 600 en Sportcup 1000. Op vrijdag startten we met een vrije training en 2 kwalificaties, gevolgd door Race 1. Zaterdag stond er een warmup op het programma en Race 2.

UITSLAG KWALIFICATIES:

ONK PROCUP 600: ONK Sportcup 1000:
2e-Greg Barnes #67 11e-Gerard Streefland #86
5e-Mark van Bunnik #77  
18e-Jan Houbraken #35  

RACE 1 UITSLAGEN:

ONK PROCUP 600:
3e-Greg Barnes #67
4e-Mark van Bunnik #77
14e-Jan Houbraken #35

Gin Tonic#67 had een geweldige start en wa constant in dekopgroep aanwezig om uiteindelijk een 3e plaats te bereiken. Fastmarky#77 moest direct na de start eerst voorbij een aantal 1000cc motoren uit de sportcup 1000 voordat hij echt gas kon geven. De kopgroep was te snel voor hem, maar de rest van het veld kon hem ook niet bijhouden. Hierdoor eindigde hij op P4, 19 seconden achter de kopman en 18 seconden voor de rest van het veld. The Chaser#35 had een redelijke start en kon gedurende de race enkele plekken goedmaken en eindigde uiteindelijk op P14.

ONK Sportcup 1000:
12e-Gerard Streefland #86

Bikkel #86 had een solide race, maar kon niet aan zijn tijden komen uit de kwalificatie doordat hij uit zijn concentratie werd gebracht door een waarschuwingsmelding op zijn dashboard. Hij eindigde de race wel op een 12e plaats, maar was niet tevreden.

Uitslag Race 1 naar klasse

Op zaterdag was het weer anders dan de dag ervoor en begon de dag nat. De warmup was op een volledig natte baan en doordat de voorspellingen voor de race droog waren, bleven alle rijders van het team binnen. Om 12:50 uur werd de 2e race gestart.

RACE 2 UITSLAGEN:

ONK PROCUP 600:
2e-Greg Barnes#67
14e-Jan Houbraken#35
DNF-Mark van Bunnik#77

Gin tonic#67 had weer een geweldige start en lag de hele race op de 2e positie, zelfs toen hij werd ingehaald na een aantal ronden door ronald Post, omdat deze rijder een 20 seconden penalty had gekregen door een jumpstart. Achterblijvers zorgden er ook voor dat hij de aansluiting niet meer kon houden met de voorste rijders. The Chaser#35 had weer een constant tempo te pakken, maar kon niet verder naar voren komen en eindigde op de 14e positie. Fastmarky#77 had een slechte start en moest eerst een aantal rijders van zijn eigen klasse en van de sportcup 1000 klasse voorbij, voordat hij op tempo kon komen en de 4e positie weer kon innemen. Helaas moest hij in de laatste ronde bij het inhalen van een achterblijver van zijn lijn af, waardoor zijn voorwiel weggleed en hij van de baan raakte. Geen finish, maar rijder ok.

ONK Sportcup 1000:
10e-Gerard Streefland #86

Bikkel#86 had vandaag iets goed te maken na de race van gisteren en deed dit door het zetten van snellere rondetijden en een betere plaatsering, P10.

Uitslag Race 2 naar klasse

Fotocredits: http://www.wegraceinfo.nl

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *